Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Συνέντευξη με την διαδικτιακή ραδιοφωνική εκπομπή Ungovernable Resistance radio

Το Ungovernable Resistance radio είναι μια καθαρά d.i.y εκπομπή με σκοπό την προώθηση των ιδεών και μουσικής στην punk κοινότητα.
Η συνέντευξη έγινε μέσω e-mail,συγγνώμη για τα όποια ορθογραφικά/συντακτικά λάθη!
-Bak


N.F: Συστήσου και πες μας λίγα λόγια για το Ungovernable Resistance radio.

Gazz: Γεία φίλε Bak και όλους τους αναγνώστες,είμαι ο Gazz και είμαι ένας αναρχο crust/grind μπάσταρδος που κάνει την d.i.y εκπομπή Ungovernable Resistance. Η ιδέα πίσω απο την εκπομπή είναι να υπάρχει ένα μέσο που να παίζει την μουσική μας και να μιλάει για την κουλτούρα μας αλλά και για να περνάμε καλά και να κάνουμε αυτό που γουστάρουμε.
Μπορείς να πείς ότι είναι μια εκπομπή που έχει για κινητήρια δύναμη το αλκοόλ,το χίουμορ και την πληροφόριση χαχαχα!

N.F: Πώς σκέφτηκες το όνομα;

Gazz: Είχα εκνευριστεί πολύ που η d.i.y κουλτούρα είχε μολυνθεί απο άτομα που αναζητούσαν την προσωπική ανάδειξη τους και το πώς να κερδοσκοπίσουν σε βάρος της και προσπαθούν να κάνουν δικό τους κάτι που ανήκει σε όλους. (Ungovernable Resistance σημαίνει ακυβέρνητη αντίσταση). Χρειαζόμαστε ένα μέσο που να αντιπροσωπέυει τις ιδεές,την μουσική,τους στόχους μας και γενικά τα όσα πιστέυουμε.Υπάρχει πραγματική ανάγκη να ενωθούμε και με άλλους στην d.i.y σκηνή και να δουλέψουμε μαζί για να αναδείξουμε την κολλεκτιβοποιημένη αλλυλεγγύη.
Το όνομα το δίαλεξα με κριτήριο να αντιπροσωπέυει όλη την σκηνή.Η ιδέα ήταν να δημιουργηθεί κάτι για αυτούς που αρνούνται τον έλεγχο,την υποταγή και συνεχίζουν να κάνουν πράγματα με τον δικό τους τρόπο.

N.F: Απο όσο ξέρω στηρίζεις με όλα τα μέσα d.i.y μπάντες,projects,δισκογραφικές κλπ,τι σημαίμει το d.i.y για σένα;

Gazz: D.i.y για μένα σημαίνει ότι βγαίνεις έκει έξω και βοήθας με ότι μέσα διαθέτεις,επίσης είναι σημαντικό να συνεργάζεσαι με άλλους στην σκηνή,ειδικά αυτή την περίοδο που σχεδόν όλες οι σχέσεις έχουν εμπορικό χαρακτήρα. Είναι επίσης η μουσική,ιδεές και τα project να μην γίνονται κάτι το εφήμερο ή μια μόδα που θα σβήσει σε μικρό χρονικό διάστημα.Κάνε ο,τι θες και είναι αληθινό,όχι κάτι που σου λέει κάποιός ότι είναι αληθινό!
Η d.i.y κοινότητα έχει αληθινή μουσική και μερικά απο τα καλύτερα project,δεν θα διαβάσω ή θα υποστηρίξω μεγάλα μουσικά περιοδικά και μεγάλες δισκογραφικές καθώς οι άνθρωποι πίσω απο αυτά λένε και γράφουν μαλακίες και είναι εκτός παραγματικότητας. Το d.i.y είναι επίσης ένα μέσο μάθησης και εξερέυνισης του τι είναι αληθινό και δεν ασχολείται με το τι θέλουν να περάσουν ή κάνουν οι μεγάλες μπάντες,τα περιοδικά και οι δισκογραφικές.
Αυτό ισχύει για όλα τα είδη μουσικής. Γαμήστε τους και αυτούς και την πανάκριβη μαλακισμένη μουσική τους! Αυτοί που λειτουργούν με καπιταλιστικές μεθόδους στην underground σκηνή είναι το ίδιο με την μουσική βιομηχανία που υποτίθεται ότι είναι εναντίον τους,γαμήστε τους και αυτούς!
Κρατήστε το d.i.y ελέυθερο και ζωντανό!

N.F: Γιατί δεν υπάρχουν τόσες αναρχο punk μπάντες στις μέρες μας; Οι πάνκιδες προτιμούν να αράζουν,να πίνουν και να επαναπάυονται στο να πηγαίνουν σε καμία συναυλία ακι αυτό είναι όλο; Σε παρακαλώ διορθωσέ με αν κάνω λάθος!

Gazz: Πραγματικά δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλές αναρχο Punk μπάντες εκεί έξω,πρέπει να τις ψάξεις αυτές που υπάρχουν. Πρόσφατα βρήκα μία απο την Αμερική που λέγονται A Proletarian Manifesto. Πιστέυω πως,όπως και σε άλλα είδη μουσικής,οι άνθρωποι περνούν απο φάσεις επειδή τους αρέσει η μουσική και η φάση και δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην σκηνή και στην d.i.y κουλτούρα.Σε αυτό το σημείο επιστρέφουμε στην προηγούμενη ερώτηση/απάντηση και επίσης το έχουμε ξανασυζητήσει και εκτός συνέντευξης.
Αυτοί οι ίδιοι που πάντα είναι οι πρώτοι που θα παραπονεθούν όταν ένα μέρος που γίνονταν συναυλίες δεν υπάρχει πια ή όταν ένα ταμείο αλλυλεγύης δεν έχει πια χρήματα,αν δεν βοηθήσουμε αυτά τα projects εμείς οι ίδιοι θα πάψουν να υπάρχουν! Δεν γίνεται να βασίζονται σε μόδες και εφήμερες καταστάσεις ούτε σε άπληστους οπάδούς (fans). Τώρα που παραπονίεμαι και εγώ,γινομαί μέρος του προβλήματος,χαχα.
Υπάρχουν πολλές μπάντες με αναρχικο χαρακτήρα ή στίχο όπως ξέρεις και εσύ αλλα όσον αφορά το κλασικό αναρχο punk απο μουσική άποψη,δεν υπάρχουν και πολλές.
Δεν λέω πως πρέπει να έρχετε ο κόσμος σε κάθε συναυλία,κάθε βδομάδα αλλά ότι είναι σημαντικό να διαδίδεται ο λόγος μας στον δρόμο και στο διαδίκτυο. Κάνε ότι μπορείς,όσο μικρό και αν είναι αυτό,είναι σίγουρα καλύτερο απο το τίποτα! Η κολλεκτιβοποίηση και η αλλυλεγύη θα σταματήσουν τις εμπορικές μάζες να καταλάβουν τα πάντα. Η απάθεια είναι η ρίζα του προβλήματος Bak,όχι μόνο στο punk αλλά σε όλα,οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν τι συμβαίνει στον κόσμο,δεν ενδιαφέρονται και σκέφτονται ότι εφόσον δεν τους αφορά δεν έχει καμία σημασία.

N.F: Πως είναι η punk σκηνή στην περιοχή σου; Υπάρχουν κάποιες μπάντες/φανζιν/projects που αξίζουν την προσοχή μας;

Gazz: Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα εδω πέρα για να είμαι ειλικρινής. Γίνονται μερικές συναυλίες εδω και εκεί αλλά είναι κυρίως σκατο-indie,dance και εμπορικό μέταλ,καταπληκτικές επιλογές ε; Μία καλή μπάντα είναι οι The Fiend (uk '82 hc),τσεκάρε τους.

Ν.F: Τώρα που ψόφησε ο Malcom Mclaren πιστέυεις ότι θα σταματήσει αυτή η ηλίθια μόδα με τους Sex Pistols; Ποία η γνώμη σου για αυτόν;

Gazz: Φίλε,αυτό το ζήτημα με τους Sex Pistols μου σπάει τα νέυρα,είναι λες και δεν υπάρχουν άλλες punk μπάντες και είναι η μόνη μπάντα που γνωρίζουν στην εμπορική σκηνή! Είναι σαν αξεσουάρ που βάζουν όλοι οι μαλάκες που θέλουν να είναι "punk" και το έχουν στις σελίδες κοινωνικού αυνανισμού (εννοεί το myspace,facebook κλπ),"ω,είμαι λίγο punk και δεν μ'αρέσει το σύστημα για αυτό θα τους βάλω στην γαμάτη ιστοσελίδα μου",η αλήθεια είναι ότι ξέρουν 2 κομμάτια τους και απλά μοστράρονται!
Οκ Bak,και οι δύο μας δεν είχαμε γεννηθεί όταν υπήρχαν οι Sex Pistols αλλά μπορούμε να πούμε ότι δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια κατασκευασμένη ποπ (απο το popular,για να μην ξεχνίομαστε!) μπάντα με σκοπό να κάνουν ότι κάνανε και να προκαλέσουν με το στυλ τους αλλά δεν ήταν τίποτα άλλο παρά μια ακόμα τακτκή του μάρκετινκ! Όταν οι άνθρωποι μιλάνε για punk από εκείνη την εποχή η απάντηση είναι απλή: Crass!
Όσον αφορά τον Mclaren,δεν θέλω να μιλάω για κάποιον νεκρό εκτός αν ήταν κάποιος σατανικός μπάσταρδος,αν και νομίζω ότι η γνώμη μου για αυτόν βρίσκεται στην προηγούμενη παράγραφο!

N.F: Πώς πάνε τα πράγματα στην Αγγλία με την οικονομική κρίση; Έχω ακούσει ότι η Αγγλία έχει μεγάλο χρέος,σαν την Ελλάδα. Πιστέυεις ότι αυτό θα συμβεί σε κάθε χώρα της ευρώπης;
Υπάρχει ελπίδα να καταλάβουν οι άνθρωποι ότι το καπιταλιστικό σύστημα έχει φτάσει σε τέλμα;

Gazz: Είναι άσχημα τα πράγματα,δεν υπάρχουν δουλειές για τον κόσμο,η εκπαίδευση γίνεται προνόμιο των πλουσίων και πιστέυω ότι οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτα αλλά νιώθουν αδύναμοι για να κάνουν αυτοί κάτι. Το φίασκο των τελευταίων εκλογών το επιβεβαιώνει αυτό. Το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς μεγαλώνει συνεχώς και οι προνομοιούχοι και όσοι είναι σε θέσεις εξουσίας δεν νοιάζονται.
Η Αγγλία είναι σκατά και η μία κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα που οι επόμενες κυβερνήσεις τα συντηρούν ή τα κάνουν ακόμα χειρότερα,έτσι η πρόοδος έχει σταματήσει εδώ και πολύ καιρό. Δεν νομίζω να συμβεί σε κάθε χώρα στην ευρώπη αλλά οι οικονομίες δεν θα γνωρίσουν άνθιση σίγουρα. Δυστυχώς πιστέυω ότι στην πραγματικότητα η πλειοψηφία των ανθρώπων θα παραμείνουν απαθείς μπάσταρδοι που δεν νοιάζονται και συνεχίζουν να περπατάνε με τα μάτια ανοιχτά και τα μυαλά τους κλειστά. Ο καπιταλισμός λειτουργεί μόνο για αυτούς που ελέγχουν τον κόσμο.

N.F: Φαντάσου ότι έπρεπε να φτίαξεις μια κασσέττα για κάποιον που ενδιαφέρεται να μάθει για το punk αλλά δεν ξέρει απο που να αρχίσει,ποίες μπάντες θα του έγραφες;

Gazz: Χμμ...Burnt Cross,Atomic Pollution,Edge Of Our Demise,Power Is Poison,The Bristles,μπορώ να συνεχίσω αλλά θα ήταν πολύ μεγάλος ο κατάλογος,ειδικά αμα βάλω και crust/grind/d-beat/hardocre κλπ.

N.F: Οκ,αυτό ήταν! Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και σου έυχομαι τα καλύτερα για το Ungovernable Resistance! Έχεις κάτι άλλο να προσθέσεις;

Gazz: Όχι Bak δεν έχω κάτι άλλο,ευχαριστώ και εγώ για την συνέντευξη. Ας δουλέψουμε μαζί και ας δημιουργήσουμε! Αν απο την εκπομπή μπορώ να βοηθήσω σε κάποια project/μπάντες κλπ,τότε επικοινωνήστε με εμένα ή με τον Bak.
Αλυλλεγγύη και ειρήνη!

Σύνδεσμοι για το Ungovernable Resistance:
http://www.myspace.com/ungovernableresistancediy
http://ungovernableresistancediy.blogspot.com
ungovernableresistancediy (A) googlemail (dot) com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου