Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Λίγα λόγια για τα Pet shop

Πίσω απο τις χαριτωμένες βιτρίνες των pet shop που γεννούν τη "φιλοζωία" των καταναλωτών,βρίσκονται έγκλειστα ζώα μικρής ηλικίας αποκομμένα απο τους γονείς τους που βιώνουν καθημερινά
τη μοναξία της φυλακής τους τρομοκρατημένα μην ξέροντας αν θα
περάσουν εκει ολόκληρη τη ζωή τους.
Μέσα στα κλουβία των pet shop βρίσκονται και εξωτικά ζώα όπως
χαμαιλέοντες,ιγκουάνα,φίδια,πουλιά ακόμα και μαιμούδες ξεριζωμένα απο το φυσικό τους περιβάλλον αναγκασμένα να ζούν αφύσικα προσαρμοσμένα με ανθρώπους μέσα σε γυάλες και κλουβιά.
Ζώα εμπορέυματα που είναι έτοιμα να ικανοποιήσουν το αίσθημα της φιλοζωίας των καταναλωτών,που βλέποντας ζώα έγκλειστα πιστέυουν οτι με την αγορά ενός απο αυτά το σώζουν και του χαρίζουν τη ζωή. Η αλήθεια όμως αυτών των καλοστημένων επιχειρήσεων όπου αντιμετωπίζουν τα ζώα απλά σαν εμπορέυματα είναι άλλη,η αντικατάσταση του ζώου δεν θα αργήσει πολύ να γίνει με κάποιο άλλο ζώο το οποίο θα βιώσει τις ίδιες φριχτές στιγμές με τον προκάτοχο του αφιλοξένου κλουβίου του.
Με αυτόν τον τρόπο η αλυσίδα της εκμετάλλευσης συνεχίζεται,αγοράζοντας ένα ζώο απο pet shop βοηθάς στη συνέχιση της εκμετάλλευσης και της εμπρευματοποίσης της ζωής.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ιδιωποιείται και να εμπορέυεται μια ζωή,καμία ζωή δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα.
Τα ζώα έχουν δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία.

-Δανάη

Ένα χαρακτηριστικό και φρικιαστικό παράδειγμα για την στυγνή εκμετάλλευση των ζώων στα pet shop είναι οτι σε κάθε κατάστημα, κυρίως μεγάλων αλυσίδων όπως τα Pet City,βρίσκουν τραγικό θάνατο περίπου 100 κουτάβια τον χρόνο,τα άιτια είναι η μιδαμινή φροντίδα,η έλλειψη της μητέρας που οδηγεί σε ψυχολογική καταρράκωση και η κακή διατροφή που τους παρέχεται.
Τα νεκρά ζώα στοιβάζονται στα ψυγεία των καταστημάτων μέχρι την στιγμή που θα τα πάνε για υγειονομική ταφή ή απλά θα τα πετάξουν μαζί με μπάζα γία να γλυτώσουν τα έξοδα της ταφής.
Μήπως σας θυμίζουν κάποιες απο τις μεθόδους του τρίτου Ράιχ?

-Bak

Για περισσότερες πληροφορίες:
http://www.myspace.com/animalrightsterr
http://antispe-gr.blogspot.com/
http://animalrightsgr.blogspot.com/
http://elliniko-ar-media-arxeio.blogspot.com/
http://zoophilia-pets.blogspot.com/
http://veganism-now.blogspot.com/
http://www.myspace.com/naalpo
http://www.myspace.com/winanimalrights

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου