Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Συνέντευξη με τους Witness (Αμερική)



Την περίοδο που έγινε η συνέντευξη το όνομα του συγκροτήματος ήταν A.S.C.U.M,λίγο καιρό πιο μετά το αλλάξανε σε Witness,είναι μια ενδιαφέρουσα μπάντα απο την Αμερική με αναρχο crust/punk επιρροές.

N.F: Ας αρχίσουμε με τις συνηθισμένες ερωτήσεις,ποία είναι τα μέλη,πότε,πού και για πιο λόγο φτίαξατε τους Α.S.C.U.M;

A: Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο δύο μέλη στους A.S.C.U.M,ο Jay και ο Bobby,φτίαξαμε την μπάντα τον Σεπτέμβριο γίατι θέλαμε να γράψουμε μουσική που σημαίνει κάτι σε εμάς.

N.F: Υπάρχει κάποιο μήνυμα που θέλετε να περάσετε μέσα από την μουσική σας;

Α: Ναι,τα περισσότερα κομμάτια μας είναι για την πολιτική προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου που κάνουν τα Μ.Μ.Ε. Προσπαθούμε να πούμε στον κόσμο να σκέφτεται για τον εαυτό του και να μην πιστέυουν ότι διαβάζουν ή ακούν. Έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε περισσότερο με την απελευθέρωση των ζώων στα καινούργια μας κομμάτια,ένα ζήτημα το οποίο ενδιαφέρει και είναι ενεργή όλη η μπάντα.


N.F: Ασχολίστε με κάτι άλλο εκτός από την μπάντα; (ενοοώντας αν συμμετέχουν σε κάποια κολλεκτίβα ή δραστηριοποιούνται με άλλους τρόπους)

Α: Όχι,οι A.S.C.U.M είναι το μοναδικό που κάνουμε.
N.F: Έχετε κάποιες κυκλοφορίες; Υπάρχουν σχέδια για κάποιο demo ή 7" βυνίλλιο;

A: Σχεδιάζουμε να κυκλοφορίσουμε ένα demo σύντομα και ενα 7" πιο μετά,αν όλα πάνε καλά.

N.F: Πως είναι η punk σκηνή στην περιοχή σας;
A: Στην Chattanooga δεν είναι πολύ δυναμική η σκηνή,στα νότια που είναι η Ατλαντα και σε μέρη τις γύρω περιοχής υπάρχει μια αρκετά δυναμική σκηνή.

N.F: Τι σημαίνει το A.S.C.U.M και γίατι το διαλέξατε για όνομα;

A: Το όνομα απλά μας ήρθε τυχαία,προσπαθούσαμε να βρούμε ένα όνομα που να είναι καλύτερο από τα προηγούμενα που είχαμε σκεφτεί. Σημαίνει Anti-Social Control Unit Movement (κινημά ενάντια στον κοινωνικό έλεγχο).

N.F: Ποία η γνώμη σας για τις d.i.y δισκογραφικές; Ρωτάω γιατί πολλοί στην Ελλάδα πιστέυουν πως λειτουργούν σαν "επιχειρήσεις" και αυτοί που τις τρέχουν κερδοφορούν!

Α: Όλοι μας υποστηρίζουμε το d.i.y με κάθε τρόπο και γνωρίζω κόσμο που έχουν d.i.y δισκογραφικές και ξέρω ότι δεν υπάρχει κανένα κέρδος. Είναι απλά άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν μια μπάντα να προοθήσει την μουσική της,έτσι όπως το βλέπω εγώ,οι d.i.y δισκογραφικές δεν έχουν κανένα έλεγχο πάνω στην μπάντα και δεν προσπαθούν να αλλάξουν τον ήχο και την εμφάνιση τους για να κερδίσουν παραπάνω χρήματα,οι μπάντες έχουν τον απόλυτο έλεγχο σε αντίθεση με τον τρόπο που λειτούργουν οι μεγάλες δισκογραφικές.
Υποστηριζούμε τις d.i.y δισκογραφικές.

N.F: Ποιές είναι οι επιρροές σας μουσικά και στιχουργικά;

Α: Σαν μουσικές επιρροές έχουμε τους Disrupt, His Hero is Gone, Tragedy, World Burns To Death, Skitsystem, και τους Anti-product. Στχουργικά,πιστέυω πως οι Anti-product έχουν μεγάλη επιρροή σε αυτά που γράφουμε.

N.F: Έχει αλλάξει καθόλου ο τρόπος ζωής στην Αμερική λόγω της οικονομίκης κρίσης; Πιστέυτε πως υπάρχει περίπτωση να γίνει ένα μεγαλύτερο κραχ απο αυτό του 1929 στο μέλλον; Τι γνώμη έχετε για όλα αυτά;

A: Η Αμερική είχε πάντα οικονομικά σκαμπανεβάσματα. Δεν πιστέυω πως θα υπάρξει μια νέα μεγάλη ύφεση σαν του '29 αλλά έυχομαι οι άνθρωποι να ανοίξουν τα μάτια τους και να καταλάβουν τα αποτελέσματα του καπιταλισμού. Διστυχώς δεν νομίζω να γίνει κάτι τέτοιο και είναι αναπόφευκτο ότι η Αμερική θα καταρρέυσει,ας ελπίσουμε πως απο τις στάχτες τις θα αναδυθεί μια καλύτερη και εξυπνότερη χώρα που πραγματικά θα βοηθάει τους πολίτες τις και δεν θα έχει ένα κυβερνητικό σύστημα βασιμένο στην απληστεία. Το αποκλείω να γίνει κάτι τέτοιο χώρις την καταρρευσή της! Έχει ακόμα την ίδια εγωιστική,άπλιστη κυβέρνηση που βασίζεται στο χρήμα!
Απλά ελπίζω σε μια αλλάγη.

N.F: Ok,η συνέντευξη έφτασε στο τέλος! Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις,υπάρχει κάτι που θα θέλατε να προσθέσετε;

A: Ευχαριστούμε και έμεις! Χαρήκαμε πολύ που κάναμε την συνέντευξη και ευχόμαστε καλή συνέχεια. "Αν είσαι διατεθιμενος να δώσεις στην ειρήνη μια ευκαιρία,τότε σταμάτα και τον πόλεμο στο πίατο σου,γίνε vegan"

Επικοινώνια: http://www.myspace.com/witnesspunx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου